11 Kasım 2014 Salı

Karnibahar kizartmasi

MALZEMELER:
2 tane buyuk  karnabahar
5-6 adet yumurta
1 sise soda
4 tane orta boy domates
1demet maydanoz
5-6 dis sarmisak ,yarim seker kasigi bibet salcasi
300 gr un
YAPILiSI : karnibaharlari once yikayip dallarindan kesin.Daha sonra tuzlu suda haslayin,hafif yumusak hale gelecek.(10 dakika kadar)
Derin bir kaba yumurtalari ve sodayi koyun iyice cirpin.
Karnibaharlari once una sonra yumurtaya bulayip  bol yagda kizartin.kizaran karnibaharlari genis bir kaba koyun.
Karnibaharin sosu  icin: tavaya yarim cay bardagi sivi yagi koyup ezilen sarmisaklari iyice pisirin, daha sonra salcayi ilave edin ardinda kup kup dogranan domatesleri koyun  bes dakika daha pirin.pisen soszu karnibahsrin uzerine gezdirin,en son maydanozlari ilave edin.
Bu yemegi karnibahari hic sevmeyen bile istahla yer. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder