Bu tarifim Antep usulu olacak,Adana lahmacunun dan farki bol sarmisak,cok lezzetli oluyor tabi ki bol aci..
Lahmacunun hamurunu ben firindan aldim,iki tane ekmek hamurundan dunyalar kadar lahmacun cikiyor.
IC HARCI ICIN MALZEMELER : 500 gr yagsiz kiyma,1 paket margarin veya 1 bardak sivi yag.5 adet domates.1 bas yada biraz fazla sarmisak ,300 gr kuru sogan,yesil biber,maydanoz,tuz ,karabiber,2 kasik biber salcasi ,aci toz biber
YAPILISI :once hamuru hazirlayin.mayalansin.Una mayayi ,tuzu ekleyin orta kivamda bir hamur olsun ve beklesin.Diger tarafta kiymanin icine ince ince dogranmis sogani,domatesi ,yesil biberi,sarmisagi ekleyin,tuzunu karabiberini,yagini ve salcasini ilave edin,Guzel bir sekilde tum malzemeler birbirine karissin. Daha sonra hamurdan limon buyuklugunde parcalar alin ve yuvarlak sekilde acin.bu hamuru tavaya yerlestirin uzerine harctan koyun,yayarak ve agzini kapatin .Kisik ateste alti ustu pisene kadar pisirin.Mis gibi kokular yayildi ,gelde yeme :)))
Bir de yaninda bol kopuklu Misis ayrani...
Resimleri bol cektim,evde pistigine inanmayanlar var da..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder