8 Nisan 2014 Salı

MANTI

HAMUR ICIN; 1 yumurta 3,5 su bardağı un 1 kahve fincanı su Tuz İC ICIN ; 250 gram Kıyma 1 orta boy soğan Tuz, karabiber ÜZERI ICIN SOS; 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarmısak 1/2 kilogram Yoğurt Kırmızıbiber YAPILISI; Unu alalın ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek . kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapin, Hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirin. Bir kabın içine ince ince dogranmis soğanı, kıymayı, tuzu ve karabiberi alıp karistirin. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açin. Açtığınız yufkaları 1 cm.lik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyun dört köşesini üstte birleştirin. Bir tencereye su koyup kaynatin içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayin ve suzun kepçeyle servis tabağına alalın. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızıbiberi ekleyip yarım dk. kavurun. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlanma suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapin.AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder