26 Nisan 2014 Cumartesi

ISLIM KEBABI

MALZEMELER ;

  • 5-6 adet patlıcan,
  • 500 gr kıyma,
  • 1 yumurta,
  • 1 soğan,
  • 2-3 yemek kaşığı ekmek kırığı,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvıyağ,
  • Üzeri için domates ve biber,
  • Sos için 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz biber.
HAZIRLANISI;
  1. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırığı, tuz, karabiber  bir kaba alıp yoğurun,
  2. Mandalina büyüklüğünde  yuvarlak köfteler yapın,
  3. Patlıcnları soyup ne ince ne kalın olacak şekile uzunlamasına dilimleyin,
  4. Patlıcanları tuzlu suya yatırıp 10 dk. bekleyin,
  5. Sularını süzüp yıkayın ve iki havlunun arasına alıp bastırarak kurutun,
  6. Patlıcanları sıvıyağda arkalı önlü kızartın,
  7. Kalan sıvıyağda köfteleri de kızartın,
  8. Köfteleri 2 dilim patlıcan ile bohça gibi sarın ve üzerlerine birer adet kürdan batırın ve fırın tepsisine alın,
  9. Her  köftenin üzerine birer parça domates ve biber yerleştirin,
  10. Sos için su, salça ve toz biberi karıştırıp köftelerin olduğu fırın tepsisine dökün,
  11. Tepsiyi fırına verip 190 derecede 30 dakika kadart pisirin.
AFIYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder