26 Nisan 2014 Cumartesi

TAVADA PEYNIRLI BOREK

Sabah kahvaltisinda cok begenilerek yenilen bir tarif verecegim sizlere.Sofrayi hazirlayana kadar boreginiz pismis olur.

MALZEMELER;
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 200 gr peynir
  • 3 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak için

YAPILISI;

Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır. Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır. Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır. 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtılr. Üzerine  biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir. Sos sürülür ,kalan yarım yufka serilir.  Üzerine peynirli harç yayılır. Kalan  1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır. Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları,  toparlanır ve böreğin üstü kapatılır. Ocağa alınır  kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ben böreği çevirmek için buyuk bir servis tabagi kullanıyorum, . Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek  tavaya alınır. Kısık ateşte diğer yüzü kızartılır. Servise hazir .Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder