MALZEMELER;
YAPILISI;
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır. Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır. Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır. 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtılr. Üzerine biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir. Sos sürülür ,kalan yarım yufka serilir. Üzerine peynirli harç yayılır. Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır. Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve böreğin üstü kapatılır. Ocağa alınır kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ben böreği çevirmek için buyuk bir servis tabagi kullanıyorum, . Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek tavaya alınır. Kısık ateşte diğer yüzü kızartılır. Servise hazir .Afiyet olsun
- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Maydanoz
- 200 gr peynir
- 3 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak için
YAPILISI;
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır. Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır. Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır. 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtılr. Üzerine biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir. Sos sürülür ,kalan yarım yufka serilir. Üzerine peynirli harç yayılır. Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır. Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve böreğin üstü kapatılır. Ocağa alınır kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ben böreği çevirmek için buyuk bir servis tabagi kullanıyorum, . Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek tavaya alınır. Kısık ateşte diğer yüzü kızartılır. Servise hazir .Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder