29 Nisan 2014 Salı

BIRA MAYASININ FAYDALARI





Bira Mayasinin Zararlari
Bira mayasının herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Hamur işlerinin içerisinde çok tüketilirse kilo aldırır.
Bira Mayası’nın Kullanımı
Bira mayasını kahvaltılarda süt içerine ekleyerek salata ya da mezeye ilave ederek yiyebilirsiniz.
Bira mayasının saçlar için kullanımı; Bira mayası stresli olduğumuz dönemlerde dökülen saçlarımızın dökülmesini engelleyerek sağlıkla uzaması için yardımcı olur. İçerisindeki B5 vitaminiyle saçların oluşumu için mühim olan keratinin oluşmasını uyarıcıdır. Keratin saçın dökülmesini önleyerek, hacim kazandırarak gür göstermektedir. 
4 yemek kaşığı Bira mayası tozunu 1 su bardağı çok sıcak olmayan suda eritiniz. Saç köklerine masaj yaparak yediriniz.3-5 dakika bekleyip bolca durulayınız. Bu sayede  saçlarınızı güçlendirebilir, sağlık kazandırabilirsiniz.
Bira mayasının cilt için kullanımı; Süt içerisinde eritip yüz ve elleriniz için kullanabilirsiniz. Vücudunuzu ve yüzü nemlendirip dış faktörlere karşı korur. İçerisinde çokça bulunan protein sayesinde cildimizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Cildi pürüzsüz ve sağlıklı yapıyor. Protein sayesinde cilde oksijen alımını sağlar, beslenmesine de katkı sağlar. Cildin yenilenmesini sağlıyor. İçerisinde bulunan B2 ile B6 vitaminiyle cildinizin yağ dengesinde ayarlama yaparak sivilceleri ve akneleri yok eder. Bira mayası cildi içeriden ve dışarıdan beslemektedir. Cildin fazla yağlanmasına engel olur.
Maske hazırlanışı;2 yemek kaşığı yaş mayanın üzerine 1 yemek kaşığı ılık su ilave ederek koyu kıvamlı bir krem şeklini alana kadar karıştırınız. Gözlerin ve dudakların çevresinin dışında kalan cildinize yumuşak ve dairesel hareketler uygulayarak masajla yediriniz. 10 dakika kurumasını bekleyin. Cildi nemli bir pamuk parçasıyla temizledikten sonra, ilk olarak ılık su sonrasında da soğuk su ile yıkayınız. Havluyla bastırmadan kurulayınız.
Maskenin uygulanma sıklığı, 20  yaş ve civarı ayda 1 defa, 30 yaş ve civarı ayda 2 defa, 40 yaş ve civarı haftanın bir günü, 50 yaş ve civarında iseniz haftanın 2 ve ya 3 günü uygulanabilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder