27 Nisan 2014 Pazar

TAVADA ISPANAKLI BOREK

malzemeler:

4 -5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su

iç harcı için:
bir kilo ispanak
3 adet kuru soğan
karabiber,salca
tuz
IC HARCIN YAPILISI; ispanaklar bol suda yikanir,soganlar ince ince dogranir ve yada kavrilur,salca ilave edilir,daha sonra da dogranan ispnaklar ilave edilir.pisince sogutulur.
Ben daha cok ispanagi cig olarak yapiyorum ve daha guzel oluyor,ama arada boyle pisirerek de yapiyorum . Bu da farkli bir lezzet..

yapılışı:

  • bir kabın içerisine un konularak tuz eklenir yavaş yavaş su ilave edilerek ele yapışmayan(kulak memesi kıvamında) ama yumuşakça bir hamur yapilir
  • mandalina  büyüklüğünde bezeler yapilir
  • unlanmış zeminde hazır yufkalardan daha kalınca açılır.
  • açılan bezenin yarısına kenarlarına değmeyecek şekilde iç harç konur harcın bulunduğu kısmın üzerine kapatılır.
  • D şekli elde edilir.
  • Yapilan borekler teflon tavada arkali onlu pisirilir,pisen boreklerin uzerine tereyagi surulur.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder