13 Nisan 2014 Pazar

PATLICAN,KABAK DOLMASI

Adana'a ya nerdeyse yaz geldi .Yazin yemek cesitlerii daha coktur,bunlarin basinda da patlican gelir.taze patlican dolmasi yaz yemeklerinin basinda gelir.Size bu gun patlican ve kabak dolmasi tarifi verecegim. Bu tarifim de Adana usulu .


MALZEMELER: 1 kilo patlican, 500 gr  kabak,200 gr yarim yagli kiyma,5 dis sarmisak,2 kuru sogan,1 tatli kasigi sumak,karabiber,kirmizi biber,2 kasik  biber salcasi,kuru nane ,1 su bardagi pirinc,2 tane domates           
                                                                                                                        
    YAPILISI: Patlicanlar ve kabaklar oyulur ve tuzlu suda bekletilir.Yikanan pirincin icine tum malzemeler konur ve karistirilir.Yapilan bu malzeme ile patlicanlar tek tek  doldurulur ve tencereye dizilir.Uzerine su gelmemesi icin bir tabak konur ve suyu ilave edilir.Kisik ateste pisirilir.Adana da dolmalar sossuz yapilmaz.Sos icin ezilmis sarmisak yagda kavrulur,salca limon suyu ,nane eklenir dolmanin uzerine dokulur..Misss gibi de kokar.Afiyet olsun .. .                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder