MALZEMELER: 1 kilo patlican, 500 gr kabak,200 gr yarim yagli kiyma,5 dis sarmisak,2 kuru sogan,1 tatli kasigi sumak,karabiber,kirmizi biber,2 kasik biber salcasi,kuru nane ,1 su bardagi pirinc,2 tane domates
YAPILISI: Patlicanlar ve kabaklar oyulur ve tuzlu suda bekletilir.Yikanan pirincin icine tum malzemeler konur ve karistirilir.Yapilan bu malzeme ile patlicanlar tek tek doldurulur ve tencereye dizilir.Uzerine su gelmemesi icin bir tabak konur ve suyu ilave edilir.Kisik ateste pisirilir.Adana da dolmalar sossuz yapilmaz.Sos icin ezilmis sarmisak yagda kavrulur,salca limon suyu ,nane eklenir dolmanin uzerine dokulur..Misss gibi de kokar.Afiyet olsun .. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder