28 Mayıs 2014 Çarşamba

ALUMINYUM FOLYO KULLANIMI






Bazi yiyecekleri aliminyum kagida sarilarak pismesi daha iyi oluyor,hatta gerekli oluyor.Ancak bu kagidi kullanirken su onemli noktalara dikkat etmelisiniz ;Kagida bir sey sararken ,kagidin parlak tarafini disa getirmelisiniz,cunku kagidin bu tarafi mat tarafin aksinesicagi iceri daha iyi gecirir ve boylelikle kagidin icindeki seyin pisme suresini kisaltmis olur.Bir baska onemli nokta da kagidin mat tarafindan daha az aliminyum gecer yiyeceklerin icine ,yani daha az etkilenmis olur .
Tabi ki dogru olan hic kullanmamak ,ama bazen kacinilmaz oluyor,iste o zaman da bu yontemi kullanin..

24 Mayıs 2014 Cumartesi

INCIRIN YARARLARI

Bu aralar bloguma pek ugrayamiyorum,hazirliklar son surat basladi.Ay sonunda New York'a gidiyorum.Artik tariflerimi ordan yazarim,kardesimden de yardim alirim,onun kendine ozel cok guzel tarifleri var.Adana'ya sicak tam anlamiyla yerlesti,dereceler 30 lara yukseldi ,daha fazla sicaklara kalmadan alisverilerimi bitirmem gerekiyor,bu yuzden tariflerime zaman zaman ara verebiliyorum.
INCIRIN YARARLARI;

İncirin faydası saymakla bitmez. Sözgelişi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ileSağlıklarını garantiler. Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir.
- İncir, içerdiği yüksek oranlardaki Proteinvitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir veMagnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
- İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
- İncir, içerdiği ‘benzaldehit' adlı Maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.
- Kuru incirden hazırlanan infüzyon, özellikle çocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir. Bunun için iki-üç kuru incir doğranır. Üzerine kaynar Su dökülerek 10-15 Dakika demlendirilip bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan Günde 2-3 bardak içilir.
- Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir. Bu etkiyi sağlamak için körpe incir yaprağından sızan süt siğile sürülür.
- Körpe incir yapraklarının ezilmesiyle hazırlanan yara lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip delinmesinde etkili olur.
- Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, Hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir. Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanır. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak Suda 30 dakika kadar kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. Hemoroite karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

ISPANAKLI GOZLEME

Gozlemeyi genel de hepimiz cok severiz,peynirlisi ,ispanklisi ve patatesli muhtesem olur.Ama ispanklisi bir baska guzel oldu,mutlaka yapin ,ispanak bitmeden, tadina doyamiyacaksiniz.
MALZEMELER; bir bag ispanak,3-4 adet kurusogan (sogani bol cok guzel oluyor)yarim cay bardagindan az sivi yag,yarim kasik biber salcasi,cok az karabiber,tuz ve pul biber,2 adet yufka
YAPILISI; ispnakalari bol suda yikayin,suzulsun daha sonra ince ince dograyin,,sganlari ben makinada cekiyorum ,hem pratik hem de kucuk dogruyor.Dogranan soganlar da ispanaga eklensin,salcayi ,yagi ,karabiberi ,tuzu ve pul biberi de atip bir guzel harmanlayin.Malzemeler iyice birbirine girsin.

Bir kasenin icine 1 cay bardagi sivi yag ve yarim cay bardagi su hazirlayin, yufkanin etrafina bu sulu yag karisimindan firca ile surun,ortaya harci koyun ve kenarlarini kapatin ,kapattiginiz her kata da bu karisimdan surun.Orta isidaki ateste teflon tavada arkali onlu pisirin,yufkayi cevirince cevirdiginiz tarafa da sulecek bu karisimdan.Son derece nefis bir gozleme oluyor.Ispanaklar cigden oldugu icin pismez sanmayin,gayet guzel pisiyor .Afiyet olsun.





18 Mayıs 2014 Pazar

KAYSININ FAYDALARI



Yaz aylarının en renkli meyvesi kayısı, ciltgüzelliğinin en doğal reçetesidir. Aynı zamanda birçok hastalığın en etkili ilacı olarak da görev yapmaktadır. A, B, C, P vitaminlerini bünyesinde barındıran meyve, son zamanlarda özellikle hanımların büyük ilgisi ile karşılaşmıştır. Kurusu, tazesi, meyve suyu gibi oluşumlarının her biri cilde ve vücuda olumlu katkı sağlamaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan meyve;  yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum barındırmaktadır. Vücutta biriken zararlı maddeleri dışarı atmakta etkin olan meyve, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu da cildinizin daha pürüzsüz ve sağlıklı olmasına katkı sağlamaktadır. Uzmanlar özellikle gelişme çağında olan çocukların, zihinsel ve bedensel gelişimi için mutlaka tüketmelerini önermektedir.
3965_images
Kayısı, birçok hastalığa kalkan misyonu üstlenmektedir. Kayısının, reçeli, kompostosu, kurutulmuşu, meyve suyu, çekirdeği ve tazesini tüketmek mümkündür. Ve her bir oluşumun faydası farklıdır ve hastalık tedavilerinde kullanılmaktadır. Vücut yorgunluğunu sonlandıran ve zinde kalmayı sağlayan meyve, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Zihin açıklığının yanı sıra sizi sakinleştirir ve stresinizi ortadan kaldırır. Bu mucizevî meyve, gelişme bozukluklarına iyi gelmektedir. Baş ağrısına bire bir etkili olan meyve, migren ağrılarını sonlandırabilmektedir. Dişlerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur ve çürüklere karşı korumaktadır. Kalp ve şeker hastalıklarına iyi gelmektedir. Kanserden koruyan ve özellikle cilt kanserine karşı önlem almanızı sağlayan kayısı, cinsel gücü de artırmaktadır. Kansızlığı önlemede ve tedavi etmekte başarılıdır. Mide ülserine ve hemoroit problemlere çözüm bulmaktadır. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık sorunundan kurtarır. Çocukların kemik ve kas gelişimine büyük fayda sağlar. Karaciğerin hasar gören yerlerinin tamirini yapar. Tansiyon ve kolesterol düşürmede etkilidir.
3965_01_kayisi
Her derde deva olan kayısı, aynı zamanda kilo problemi olan kişilere olumlu katkılar sağlıyor. Bu meyveyi tüketildiğinde tokluk hissi vereceğinden, çabuk acıkmayacak ve doğal yollardan sağlıklı bir şekilde kilo veriyor olacaksınız. Antioksidan içeren meyve, yaşlanmayı geciktirir ve yüz kırışıklarını engeller. Gece görme problemi olan yani gece körlüğü sorunu yaşayan kişilere yararı dokunmaktadır. Cildi nemlendirir, korur, pürüzsüzleştirir ve yumuşatır.

17 Mayıs 2014 Cumartesi

KAVRULMUS FINDIGIN YARARLARI



Kavrulmuş fındığın faydaları nelerdir?
Fındık içerisinde omega-3 asitleri bulunur, kalp sağlığını koruyan önemli yağ asitidir. Fındık içerisindeki lif bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı önler. Fındık kolesterolü düşürür. Hergün 15-20 adet yenilen fındık tokluk hissi veri ve daha az yemenize neden olur. Vücuda enerji, canlılık verir. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı hızlandırıp yağ yakmanıza yardımcı olur.
Kalp krizini tetikleyen nedenleri ortadan kaldırır ve kalp krizini önlemede rol oynar. Fındık içerisindeki yüksek kalsiyum kemikleri ve dişleri korur. Kemik erimesini önler. Çocukların ve gençlerin vücut gelişiminde yardımcı olur.
Hergün aşırıya kaçmadan düzenli fındık tüketebilirsiniz.
Doymamış yağların en sağlıklısı omega-3 yağını içeren fındık iyi bir antioksidandır. Vücudu hastalıklardan korur. Metabolizmayı hızlandırır ve güçlendirir. Kansız olan insanlar düzenli yediklerinde faydasını göreceklerdir.
Kavrulmuş Fındık içinde bol miktarda posa, kolesterol düşürücü bitkisel sterol, folik asit, magnezyum, bitkisel Omega-3 yağları bulunuyor. En sağlık ara öğün seçeneklerinden biri olacaktır. Yağlı tohumların en güzel, lezzetli ve sağlıklı olanlarından biridir fındık.
Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

13 Mayıs 2014 Salı

MELATONIN 'IN FAYDALARI


Melatonin beynimizde salgılanan bir tür hormon. Beyinden kan yoluyla bütün vücudumuza kolayca yayılabilen bir hormon, ve bu nedenle de bütün vücudumuzu etkileyebiliyor. 
Uzunca bir süredir faydaları bilinen melatonin son dönemde tekrar gündemde. Uyku düzenleyici ve anti aging etkisi, migre
ne karşı koruyuculuğu ve daha neler neler...
 Melatonin ve uyku! Yaşlanmanın en güçlü antikoru olarak bilinen uyku melatoninin başlıca etki alanlarından. Melatonin sayesinde düzene giren uyku alışkanlığı uzun vadede yaşlanmayı yavaşlatıyor; cilt daha sağlıklı görünüyor ve kişinin daha dinç, genç hissetmesine yardımcı oluyor. 
Uyku ilacı yerine boş mideye alınan melatonin kapsülleri 20 dakika içinde uyku durumunu olumlu yönde etkileyebiliyor. Melatonin esasen gece üretilen bir hormon, dolayısıyla ışıklı ortamlarda melatonin üretimi bozuluyor. Gece çalışıp gündüz uyuyanlar için doğal melatonin düzeyini korumak oldukça zor. Vücut gerekli melatonini üretmediği takdirde vücudun ne zaman uyku ihtiyacı olduğunu anlaması son derece zor. İşte bu durumlarda melatonin kapsülleri imdada yetişiyor. 
Vücut ısısı da melatonin üretimi üzerinde etkili. Duş alınca artan vücut ısısı melatonin üretimini desteklerken, gastrointestinal sistemin işleyişine bağlı olarak düşük kalorili diyetlerde de melatonin üretimi artıyor. Bu nedenle düşük kalorili beslenen kişiler daha uzun yaşıyor.
Hepimiz yüksek miktarda melatonin ile doğuyoruz ve o nedenle uyku süremiz bebeklik dönemimizde çok uzun. Yaşlandıkça azalan melatonin hormonu nedeniyle uyku süremiz kısalırken, uyku düzenimiz de bozulmaya başlıyor. Melatonin vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sistemi bozukluğu yaşayan insanlarda bu hormonun üretimi ideal düzeylerde olmayabiliyor. 
Kişiden kişiye göre değişiyor melatonin toleransı. Kimileri kapsül olarak alınan melatoninin sadece 1 mg’ına uyum sağlayabilirken, kimileri de bu miktarın 10 katına da uyum sağlayabiliyor. Melatonine toleransımız kişiden kişiye göre değişse de uzmanlar için değişmeyen bir nokta var: Melatoninin dışarıdan insan vücuduna girmesi hiçbir risk ve tehlikeye neden olmuyor. Bazı kişilerde birtakım yan etkiler yaratsa da bu etkilerin kısa süre içinde yok olduğunu söylüyor uzmanlar. 
Resim yazısı ekle

12 Mayıs 2014 Pazartesi

ELMA SIRKEYESIYLE ZAYIFLAMA

Elma sirkesi icerek aldigim kilolardan yavas yavas kurtuluyorum,her gun duzenli olarak iciyorum ve bir hafta da 2 kilo verdim.Mutlaka deneyin,hem cok yararli bir icecek ,hem de zayiflatiyor...



Elma Sirkesi Bal ve Ilık Su ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Merak ettiğiniz konu: Elma Sirkesi Bal Zayıflatırmı? Cevabımız evet. Elma sirkesi bal su ile kilo vermek ister misiniz?
Elma sirkesi Bal karışımının faydaları nelerdir?
Elma sirkesi ve bal karışımının zayıflatıcı etkisi

bilinmektedir. Vücut için enerji verici özelliği vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bilgisayar başında yorulan ve ağrıyan, ışığa hassas gözleriniz için de sabahları içilecek elma sirkesi bal karışımı faydalıdır. Yaraların çabuk iyileşmesi için faydalıdır. Mide ekşimesi, gaz ve kabızlığa karşı faydalıdır.
Pek çok tedavi sürecinde tedaviyi hızlandırıcı özelliği vardır. Ameliyat olmadann dört hafta önce elma sirkesi -bal su karışımı almaya başlamanızda fayda vardır.
Elma sirkesi bal karışımının kolesterol düşürücü etkisi vardır.
Elma sirkesinin zayıflamaya faydaları
Elma sirkesi düzenli kullanıldığında sindirime yardımcı olur. Nasıl olduğunu açıklamaya çalışalım. Yediğimiz şeylerin sindirilmesi için vücudumuz yan ürün olarak sirke asidi üretir. Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt gibi düşünebiliriz. Sirke asidi olmasa, yağ ve karbonhidratların sindirlimesi neredeyse imkansız olacaktır.
Metabolizmamızın düzenli çalışması için 100 gram kadar sirke asidine ihtiyaç vardır. Bünyemiz zaten üretmektedir sirke asidini, ancak metabolizmanızın hızlanması için sirke asidi içeren elma sirkesini denemenizde fayda var.
Elma Sirkesi Bal ve Ilık Su ile zayıflama Formülü
Sabahları içilmesi çok önemlidir. Çünkü metabolizmanızı sabahtan hızlandırısanız, kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Her öğün içebilirsiniz. Bir bardak ılık suyun içine bir-iki tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyip, karıştırıyoruz.
İsterseniz,her seferinde yapmak yerine, 1 litrelik karışımı hazırlayabilirsiniz. 4 çorba kaşığı elma sirkesi, 4 çorba kaşığı bal ve 4 su bardağı suyu bir litrelik tercihan cam kavanoza koyup çalkalayın.
Elma sirkesi bal zayıflatırmı?
Elma sirkesi ve bal karışımının pek çok faydası vardır. Metabolizmayı hızlandırır. sindirimi kolaylaştırı. Böylece kilo vermenize yardım eder. Elma sirkesi, bal ve ılık su,
güzel bir diyet ve egzersiz programı ile desteklenirse, düzenli kilo vermenizi sağlayabilir.elma-sirkesi
Elma sirkesi bal karışımı nasıl kullanılır?
Her yemekten sonra yarım su bardağı içilir. Etkisinin kuvvetli olması için sabah içilmesi çok önemlidir. Ufak yudumlar şeklinde içebilirsiniz.

BOREK OMLET

Her zaman omlet yapariz ama her kesin bildigi siradan omlettir,yani yumurtayi cirp tavaya dok.Bu omlete bir iki katkida bulundum guzel oldu,Deneyin ,cok basit ve fazla ugrastirmiyor. 

MALZEMELER ;4 yumurta,50 gr kasar,maydanoz,taze nane,pul biber

YAPILISI ; yumurtalari iyice cirpin,yesilliklerini dograyip icine karistirin ,tuzunu da atip kizmis tavaya dokun.Pisen omleti ters cevirip arasina istediginiz peyniri koyabilirsiniz.Omletin diger yarisini da kapatin , bir surede oyle pissin kisik ateste.Iki dakika pistikten sonra sondurun ocagi.Afiyet olsun.




10 Mayıs 2014 Cumartesi

ZENCEFILIN YARARLARI





Uykusuzluk, kas ağrısı, sabit kusma gibi belirtilerle hasta olan bir kişi, zencefil ve baldan yapılmış çay içerlerse terleme olur, ağrılar azalır, ateş düşer ve derin bir uyku gelir.
Enfeksiyon sonucu oluşan ateşleri düşürmede de ucuz, hazırlanması kolay, güvenli bir ilaç olan zencefil; insanlığa tarihten gelen bir mirastır.
Günümüzde batı ve doğu ülkelerinde zencefil hakkında bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Japonya’da Tukushime-Bunri Üniversitesine bağlı Eczacılık Fakültesi, zencefilin kalp kası kaslarınıkuvvetlendirdiğini bildirdi.
Yine Kyoto Üniversitesi araştırıcıları zencefilin kalp kaslarını kuvvetlendirdiğini ve dolaşımı düzenlediğini bildirdi.
Hindistan’da Baroda Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları deneylerle zencefilin karaciğer ve kandaki kolesterolü azalttığı sonucuna vardılar.
Japon bilim adamları zencefilin bileşiminde bulunan shopal’ün pıhtılaşmayı önlediğini buldular.
Taşıt tutmalarına birebir
Zencefil, bulantı ve kusmaya karşı çok etkili doğal bir ilaçtır. Uçak, vapur, otomobil gibi taşıtlarda sallanmaktan ileri gelen bulantı ve kusmalara karşı zencefil rahatlatıcı çözüm oluyor.
REÇETE : Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller. Taşıt tutmasında, ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. – 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon faydalıdır.
Gebelikte bulantıya iyi geliyor
Zencefil ayrıca gebelikte sabah hastalığı diye bilinen ve sabahları görülen bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklarda da kullanılır. 30 hamilede yapılan denemelerde hastalara her gün 1 gr. toz zencefil verildiğinde, semptomların azaldığı ve tamamen geçebildiği ortaya çıkmıştır.
Mide Bulantılarına REÇETE : 0,5gr. – 1gr. toz zencefil + 150 ml. kaynar su ile infüzyon hazırlanır, gerekli durumlarda günde 2 veya 3 kez tekrarlanır.
Soğuk algınlığına karşı; limonlu veya karanfilli zencefil çayı etkili oluyor.
Zencefil nasıl alınır?
Zencefili alırken taze kurutulmuş olmasına dikkat edin. Bildiğiniz güvendiğiniz aktardan tane zencefil olarak almanızı tavsiye ediyoruz.Evde pirinç veya bakır havanda çok kolay ezerek toz haline getirebilirsiniz. Ayrıca marketlerde satılan taze zencefili de alıp, onuda kullanabilirsiniz. Ancak kuru olanının kokusu ve etkisi daha yoğun!
Zencefil mutfakta nelerde kullanılır?
Çorbalara, pilava, sütlü tatlılara, pasta ve keklere, beyaz peynire, vb. katılır.

ZERDECALIN FAYDALARI

ZERDECALIN YARARLARI ;
  • Doğal antibakteriyel bir maddedir o nedenle soğuk algınlıkları tedavisinde kullanılır
  • Bazı araştırmalar zerdeçalın aktif maddesi kurkuminin Alzheimer tedavisinde etkili olduğunu göstermektedir.
  • Kesikleri ve yanmaları dezenfekte etmede doğal antibakteriyel ve antiseptiktir.
  • Araştırmalar bazı kanser türlerini ve kanserin yayılmasını engellemede etkili olduğunu göstermektedir.
  • Lösemi riskini azaltır
  • Alzheimer hastalığının gelişimini engeller ve yavaşlatır.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır
  • Multiple seklerozun gelişimini yavaşlattığı görülmektedir.
  • Ağrı kesicidir
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Karaciğeri temizler
  • Bağışıklık sistemini güçlendir
  • Kireçlenme
  • Yüksek kolesterol
  • Sindirim
  • Karaciğer rahatsızlıkları
  • Obezite
Zerdeçalı Nasıl Kullanılmalıdır?
Her türlü yemeğe, çorbaya, atıştırmalığa ve salataya ekleyebilirisiniz. Bitki çaylarına ekleyerek tüketebilirsiniz. Yemeklere hafif acı , hoş bir tat verir. Yoğun sarı rengi göze hitap eder. Kaynayan her tencereye bir tatlı kaşığı atabilirsiniz.Dolmadan köfteye kısırda böreğe hertürlü yemeğe yakışır. Sıcak veya soğuk süte katabilirsiniz .
Zerdeçalın Cilt Bakımı Ve Güzellikte Kullanımı
  • Cilt hastalıkları tedavisinde kullanılır.
  • Harici kullanımda tüy dökücü özelliği vardır.
  • Kilo alıp verme, hamilelik gibi sebeplerle cildin dermis tabakasındaki yırtılmaların oluşturduğu çatlakları azaltır.
  • Kırışıklıkları geciktirir.
  • Cildin rengini açar.
  • Ciltteki renk farklılıklarını giderir
  • Cildi parlatır ve temizler
  • Evde hazırladığınız maskelere ve cilt temizleyicilerine ekleyebilirsiniz.
  • Süt, yoğurt, bal yada domates suyu ile karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz.
  • Cilt temizliğinde ve sivilce tedavisinde kullanılır.
Zerdeçalın Dikkatli Kullanılması Gereken Durumlar 
  • Kan sulandırıcı ilaçlarla alınmamalıdır
  • Uzun süre ve aşırı kullanımı mide mukozası tahrişine sebep olmaktadır
  • Hamile ve emziren kadınlar doktorlarına danışıp kullanmalıdır
  • Küçük safra taşları olan kişilerde safra koliğine sebep olabileceği için, bu kişilerin kullanmaması gerekir
  • Karaciğer iltihabında, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinde,akut gastritte kullanılmamalıdır.
Zerdeçal Maskesi Nasıl Hazırlanır?
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • İki yemek kaşığı un
  • Üç yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı bal
  • Cildi kuru olanlar normal un yerine yulaf ya da pirinç unu , ek olarak zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirler
  • Sivilce şikayeti olanlar süt yerine yoğurt tercih edebilirler
  • Cildi yağlı olanlar karışıma üç dört damla limon suyu ilave edebilirler.
Tüm malzemeyi iyive karıştırın, sütü ve yoğurdu yavaş yavaş ilave ederek istediğiniz kıvamı kolayca elde edebilirsiniz. Karışım yoğun bir krem kıvamında olmalıdır. Maskeyi boynunuza ve yüzünüze ince bir tabaka olacak şekilde sürün. 15-20 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın ve cildinizi nemlendirin.
Zerdeçalın kuvvetli boyama etkisi nedeniyle özellikle açık renkli olanlarda lekeler oluşabilir. Endişelenmeyin bol durulamayla bir kaç saat içinde tamamen geçecektir. Ancak kumaştan zor çıkacağından havlu ve giysilerinize dikkat edin.

ADANA TIKE KEBAP

Hafta sonu genellikle butun aile evde oldugu icin ya mangal yanar yada daha ozenli zahmetli yemekler yapilir.Adana da havalar genellikle piknik yapmaya cok musait.Fakat biz aniden karar verdigimiz icin mangali balkonda yaptik,tabi ki balkon musait barbekusu var dumani baca alip goturuyor yani duman yonunden bir sorun yok.
MALZEMELER ;yarim kilo kuzu eti,200 gr kuyruk yag,toz biber,pide ekmek

SALATA MALZEMESI; 3 tane kuru sogan,sumak ,limon,3 domates,maydanoz

Once eti findik buyuklugunde dograyin,kuyruk yagini da ayni olcude dograyin.Daha sonra sise iki tike et bir kuyruk olarak dizin.Tuzunu kirmizi biberini atin,pismeye hazir hale gelmistir.Tabi ki bu arada mangal yanmis olacak ve komurler kor haline gelmeli .
Sogan salatasi icin ,soganlar ince ince halka seklinde dogranir,tuz ve limonlaovulur,sumakatilir ve en son maydanoz eklenir.
Ezme salata icin;domates cok kucuk bir sekilde kup kup dogranir ,soganlar da ayni sekilde kup kup dogranir ve birbirine karistirilir.Toz biberi yagi,limonu ,tuzu ve maydanozu eklenir.
Hazirlanan etler mangalda arkali onlu pisirilir,ekmekler etin yagi ile yaglanir ve servise hazir olur.Afiyet olsun..



8 Mayıs 2014 Perşembe

KARISIK LEZZET

Aksama ne pisirecegim diye dusundugum bir anda, hemen buzluga muracat ettim.Buzlukta ne varsa kullandim ,ortaya super besleyici bir lezzet cikti.


MALZEMELER ;1 kuru sogan,1 kasik domates salcasi.buzluktan  haslanmis yesil mercimek,bezelye,buzluktan bulgurla yapilan mini kofteler,eriste.haslanmis nohut,200 gr et

YAPILISI; Once eti yagda sotele,sonra  sogani ince ince dogra ve salcaya birlikte kavur.daha sonra buzluktan cikardiginiz malzemeleri ekleyin,suyunu da ilave edin agir ateste pissin,baharatlarini ilave edin (karabiber ,toz biber ,ben cok az mutlaka zencefil de atarim ) 
Bu yemek cocuklar icin de cok besleyici,ayrica hepsi bir arada olmus oluyor,evde ispanak olsaydi bir kac dal da ispanak yapragi atmak isterdim :) Afiyet olsun

BINBIR DERDE DEVA; HURMA



Hurmanın içerisinde barındırdığı yüksek besinler nedeniyle hurmanın faydalarının nimetlerini saymakla bitmez. Yüksek besin değerinin yanı sıra antioksidan özelliği ile hurma başta kanser, damar tıkanıklığı olmak üzere yaşlanmanın önlemesi gibi daha birçok hastalığa faydalı olduğu bilinmekte Özellikle, soğukta muhafaza edildiğinde hurmanın içerisinde antioksidanların yoğunluğu artıyor. Beta-karoten açısından da son derece zengin bir besin olan hurma hücrelere karşı saldırılarda molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlemeye yardımcı oluyor Hurmanın içerisinde bulunan 15 ayrı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeren flor bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere yakalanma riskini önlüyor.
Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları
Hurmanın içeriğinde bulunan demir, hücrelerdeki hemoglobin sentezini kontrol ederek ve kansızlığı büyük oranda önlüyor. Özellikle hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini sağlayan kandaki alyuvar dengesinin uygun hale gelmesini sağlıyor. Rahim adalesini kuvvetlendirici özelliği ile doğumu kolaylaştıran hurma doğuma 1 hafta kala hurma yemek hem doğumu kolaylaştırıyor hem de  doğum sırasında tansiyon düşmesini de önlemektedir.
Doğum Sonrası Hurma Yemenin Faydası
Hurmanın antiseptik özelliği sayesinde loğusalık yaralarını iyileştirmesinin yanı sıra, loğusalık döneminde Anne sütü arttırıyor. Hurmanın içindeki potasyumun doğum sonrasında anne sütünü artırıcı etkisiyle anne sütü ile beslenen bebeğin büyümesini ve kemiklerinin gelişmesinde önemli katkılar sağlıyor.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

ANNE SUTUNU ARTTIRAN YIYECEKLER

Anne sütü  doğanın bir hediyesi adeta. Bebeğin ilk doğum anından itibaren ilk salgılanan kolestum (ağız) en iyi antibiyotikten bile kat kat kuvvetli bir içeriğe sahip. İlk 3 gün içerisinde bebeğin almış olduğu bu ağız, bebeğinizin immün sisteminin kuvvetlenmesi için şart. Bebeğinizi bol bol emzirin ve bağışıklık sistemini doğal yollardan kuvvetlendirin.

Ama sütünüz az ise ve sütünüzü artırmanın yollarını arıyorsanız bir kaç doğal önerimiz olacak size.

* Bolca Rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir (günde 5 fincan).
* Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir
* Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur.
* Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar.
* Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir.
Bulgur pilavi da sutu arttiran yiyeceklerdendir.

4 Mayıs 2014 Pazar

KILO VERDIREN YONTEMLER


İp atlamak kaç kalori yakar ve yaktırır: Bu tabi ip atlamanın temposu ile doğrudan alakalı bir şey. Hızlı tempo ile it atlamak saatte 650 kalori kadar enerji harcatabiliyor.
İp atlamak kilo verdirir mi: Elbette neden olmasın. İp atlamanın faydaları arasında en önemlilerinden bir tanesi de kalıcı incelme ve kilo verme olanağı taşımasıdır.
İp atlamak ne işe yarar: İp atlamak her şeyden önce sağlığı korur, kardiyovasküler sistemi güçlendirir ve kalp damar hastalıkları riskini minimuma indirir. Diğer yandan da ip atlamak zayıflatıyor.
İp atlamak nedir: Bildiğimiz hafif kalınlıkta ipi kollar kalça hizasının biraz üstünde sallayarak bacaklarımızla zıplama hareketi yaparak dönen ipe takılmama amacıyla yapılan egzersize verilen isimdir.
İp atlamak zayıflatırmı: İp atlamak haftada 3-4 kez yapılırsa kesinlikle sağlıklı ve kalıcı bir biçimde zayıflatır.
İp atlamanın faydaları ve zararları: İp atlamanın sağlığa ve şişmanlıkla mücadeleye faydaları vardır. İp atlamanın bilinen hiç bir zararı ve yan etkisi yoktur. Ancak ip atlamadan önce bir miktar ısınma hareketi yapmanızı tavsiye ederim.
ip atlama egzersizi, gerek yağ yakımı gerekse zayıflamak için etkili bir egzersiz olarak bilinir. İp atlamanın faydaları sadece kilo verdirmek için değil, aynı zamanda kardiyovasküler sistemi çalıştırıp düzene sokması açısından da önem taşımaktadır. İp atlama egzersizleri oldukça enerjik ve hareketli bir spor türü olduğu için vücudun metabolizmasını hızlandıran bir etkiye sahiptir. İp atlamak göbek eritirmi diye soracak olursanız, 20 dakikalık tempolu bir ip atlama seansının bölgesel yağları erittiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
İp atlama hareketleri genel olarak oksijensiz (aneyrob) tür bir zayıflama egzersizi olarak bilinir. Bunun anlamı ise ip atlamanın dolaylı yoldan yağ yakımına sebep olduğudur. Vücutta büyük oranda enerji harcanmasına neden olan ip atlamak, iyi bir kardiyo egzersizi ve aynı zamanda vücudun metabolizma seviyesini artıran bir hareket türüdür. Bu da vücudun birikmiş olan yağlarını daha doğrusu bölgesel yağları daha seri biçimde enerjiye ve kaloriye dönüştürmesi anlamına gelmektedir.
İp atlamak kilo verdirirmi?
Vücudun metabolizma hızının artması, daha fazla kalori yakılması manasına geleceği için ister istemez günlük kalori tüketimimiz daha fazla artmaktadır. Burada akla takılan bir sor oluyor: madem ki doğrudan yağ yakmıyor o zaman ip atlamak gerçekten faydalı mı yoksa zararlı mı?
Zayıflama egzersizleri uygulanırken illa ki doğrudan yağ yakımı sağlayan türleri zayıflama ve kilo verme sağlar diye bir kural yoktur. İp atlamak gibi zayıflatan egzersizler de işe yaramaktadır. Hemen her yerde uygulanabilme kolaylığı olan ip atlama hareketi, diyet ve kilo verme sürecinde motivasyonunuzun da en üst safhada bulunmasına fayda sağlayacaktır.

3 Mayıs 2014 Cumartesi

ISPANYOL USULU OMLET


Cok basit ve bildiginiz bir sey ama ufak katkilarla daha lezzetli hale geliyor.Ispnyol bir arkadasimin tarifidir bu.Hemen hemen her sabah bu omleti yapardi, biz de cok sevdik tabi ki  :)

Bir kasik tereyag,bir kasik sivi yag ve bir kasik domates salcasi eritilir,daha sonra istege bagli olarak icine peynir konur ve yumurtalar teker teker kirilir,Uzerine sevdiginiz baharatlar atilir,Cok lezzetli oluyor ,mutlaka deneyin.Afiyet olsun

2 Mayıs 2014 Cuma

YURUYUSUN FAYDALARI

Yürümenin yürüyüş yapmanın veya Yürüyüşün faydaları ile hayatınıza birkaç yıl daha eklemek ister misiniz? Bunu düzenli olarak yapacağınız bir yürüyüş programı ile gerçekleştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Basit ve güvenli olan ve sizi kolayca zayıflatacak yormayacak olan bu egzersizden öğreneceğiniz çok şey var!
Yürüyüş yapmak, yapabileceğiniz en basit ve en güvenli egzersiz çeşididir. Bu spor sizin kemiklerinizi güçlendirmenize, kilonuzu, kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır. Araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların yürüyüş yapmayan insanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Bunun yanında etkili bir zayıflama ve kilo kontrolü için yürüyüş yapmak gerçekten vücut için ihtiyacında ötesindedir.
Yürüyüşle İlgili Bazı Can Alıcı Bilgiler:
.. Yapacağınız yürüyüşünüzün her dakikası hayatınıza ortalama 1.5-2 dakika ekler. Buda sizin bir taşla iki kuş vurabileceğiniz anlamına gelir.
.. Her gün 20 dakika fazla yürüyüş yapmak yılda 7 kilo vermenizi sağlar.
.. Sadece 1 paket jelibon şekerini eritmeniz için bir futbol sahası kadar alanı yürümeniz gerekir. Bir dahaki sefere elinizi bir şeker tabağına daldırmadan önce bunu hatırlamalısınız. Çünkü etkili kilo vermek ve zayıflamak için yürüyüşün yanında yediklerinizi ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.
.. Günlük uzun, ritmik yürüyüşler yapmak kilo vermenin en iyi yoludur. (40 dakikalık yürüyüşünüzde maksimum kalp hızınızın%60 ile %65 değerleri arasında olduğu durumlarda.)
.. Kısa, hızlı yürüyüşler yapmak ise kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol etmeniz için en iyi yoldur. ( 20-25 dakikalık yürüyüşünüzde kalp hızınızın %75 ile %85 arasında olduğu durumlarda.)
Yürüyüş Yapmanın Yararları
. Kalp ve akciğerlerin çalışma verimi arttırır.
. Fazla yağların yakılmasına yardımcı olur.
. Dinlenirken bile kilo vermeyi sağlayacak şekilde metabolizma hızınızı arttırır.
. Yeme isteğinin (İştahın) kontrol edilmesine yardımcı olur.
. Enerji verir.
. Stresten uzaklaşmaya yardımcı olur.
. Yaşlanmayı geciktirir.
. Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.
. Yüksek tansiyonu düşürür.
. Şeker hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye yardımcı olur.
. Göğüs, Prostat ve mide-barsak gibi bazı kanser türlerine karşı riski azaltır.
. Kalp krizi ve Felç gibi rahatsızlıklar için yardımcı rehabilitasyonu sağlar.
. Bağırsakların çalışmasını düzenler.
. Uyku düzenine yardımcı olur.
. Bacak ve kalça bölgesindeki kasların güçlenmesine yardımcı olur.
. Kemik güçlenmesini sağladığı gibi yaşlı kadınların kaderi gibi gözüken kemik erimesi riskini azaltır.
. Hareketsizliğe ya da kireçlenmeye bağlı olarak ortaya çıkan eklem sertliğini azaltır.
. Kronik sırt (bel) ağrılarını azaltır.
. Vücudun esnekliğini arttırır.
. Vücudun hareket etme yeteneğini arttırır.
. Dolaşımın artmasına yardımcı olduğu için artan dolaşımla birlikte daha sağlıklı bir cilt sağlar.
.Kilo almayı engeller ve etkili bir kilo verme zayıflama yöntemidir.
. Hafızayı ve zihinsel uyanıklığı arttırır.
. Zihnin yaratıcılığını ve problem çözmeye yeteneğini arttırır.
. Kişisel ruh sağlığının (Moral) düzelmesine yardımcı olur.
. Depresyonu önlemeye yardımcı olur.
. Kişisel özgüveni arttırır.