4 Mayıs 2014 Pazar

KILO VERDIREN YONTEMLER


İp atlamak kaç kalori yakar ve yaktırır: Bu tabi ip atlamanın temposu ile doğrudan alakalı bir şey. Hızlı tempo ile it atlamak saatte 650 kalori kadar enerji harcatabiliyor.
İp atlamak kilo verdirir mi: Elbette neden olmasın. İp atlamanın faydaları arasında en önemlilerinden bir tanesi de kalıcı incelme ve kilo verme olanağı taşımasıdır.
İp atlamak ne işe yarar: İp atlamak her şeyden önce sağlığı korur, kardiyovasküler sistemi güçlendirir ve kalp damar hastalıkları riskini minimuma indirir. Diğer yandan da ip atlamak zayıflatıyor.
İp atlamak nedir: Bildiğimiz hafif kalınlıkta ipi kollar kalça hizasının biraz üstünde sallayarak bacaklarımızla zıplama hareketi yaparak dönen ipe takılmama amacıyla yapılan egzersize verilen isimdir.
İp atlamak zayıflatırmı: İp atlamak haftada 3-4 kez yapılırsa kesinlikle sağlıklı ve kalıcı bir biçimde zayıflatır.
İp atlamanın faydaları ve zararları: İp atlamanın sağlığa ve şişmanlıkla mücadeleye faydaları vardır. İp atlamanın bilinen hiç bir zararı ve yan etkisi yoktur. Ancak ip atlamadan önce bir miktar ısınma hareketi yapmanızı tavsiye ederim.
ip atlama egzersizi, gerek yağ yakımı gerekse zayıflamak için etkili bir egzersiz olarak bilinir. İp atlamanın faydaları sadece kilo verdirmek için değil, aynı zamanda kardiyovasküler sistemi çalıştırıp düzene sokması açısından da önem taşımaktadır. İp atlama egzersizleri oldukça enerjik ve hareketli bir spor türü olduğu için vücudun metabolizmasını hızlandıran bir etkiye sahiptir. İp atlamak göbek eritirmi diye soracak olursanız, 20 dakikalık tempolu bir ip atlama seansının bölgesel yağları erittiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
İp atlama hareketleri genel olarak oksijensiz (aneyrob) tür bir zayıflama egzersizi olarak bilinir. Bunun anlamı ise ip atlamanın dolaylı yoldan yağ yakımına sebep olduğudur. Vücutta büyük oranda enerji harcanmasına neden olan ip atlamak, iyi bir kardiyo egzersizi ve aynı zamanda vücudun metabolizma seviyesini artıran bir hareket türüdür. Bu da vücudun birikmiş olan yağlarını daha doğrusu bölgesel yağları daha seri biçimde enerjiye ve kaloriye dönüştürmesi anlamına gelmektedir.
İp atlamak kilo verdirirmi?
Vücudun metabolizma hızının artması, daha fazla kalori yakılması manasına geleceği için ister istemez günlük kalori tüketimimiz daha fazla artmaktadır. Burada akla takılan bir sor oluyor: madem ki doğrudan yağ yakmıyor o zaman ip atlamak gerçekten faydalı mı yoksa zararlı mı?
Zayıflama egzersizleri uygulanırken illa ki doğrudan yağ yakımı sağlayan türleri zayıflama ve kilo verme sağlar diye bir kural yoktur. İp atlamak gibi zayıflatan egzersizler de işe yaramaktadır. Hemen her yerde uygulanabilme kolaylığı olan ip atlama hareketi, diyet ve kilo verme sürecinde motivasyonunuzun da en üst safhada bulunmasına fayda sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder