8 Mayıs 2014 Perşembe

BINBIR DERDE DEVA; HURMA



Hurmanın içerisinde barındırdığı yüksek besinler nedeniyle hurmanın faydalarının nimetlerini saymakla bitmez. Yüksek besin değerinin yanı sıra antioksidan özelliği ile hurma başta kanser, damar tıkanıklığı olmak üzere yaşlanmanın önlemesi gibi daha birçok hastalığa faydalı olduğu bilinmekte Özellikle, soğukta muhafaza edildiğinde hurmanın içerisinde antioksidanların yoğunluğu artıyor. Beta-karoten açısından da son derece zengin bir besin olan hurma hücrelere karşı saldırılarda molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlemeye yardımcı oluyor Hurmanın içerisinde bulunan 15 ayrı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeren flor bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere yakalanma riskini önlüyor.
Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları
Hurmanın içeriğinde bulunan demir, hücrelerdeki hemoglobin sentezini kontrol ederek ve kansızlığı büyük oranda önlüyor. Özellikle hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini sağlayan kandaki alyuvar dengesinin uygun hale gelmesini sağlıyor. Rahim adalesini kuvvetlendirici özelliği ile doğumu kolaylaştıran hurma doğuma 1 hafta kala hurma yemek hem doğumu kolaylaştırıyor hem de  doğum sırasında tansiyon düşmesini de önlemektedir.
Doğum Sonrası Hurma Yemenin Faydası
Hurmanın antiseptik özelliği sayesinde loğusalık yaralarını iyileştirmesinin yanı sıra, loğusalık döneminde Anne sütü arttırıyor. Hurmanın içindeki potasyumun doğum sonrasında anne sütünü artırıcı etkisiyle anne sütü ile beslenen bebeğin büyümesini ve kemiklerinin gelişmesinde önemli katkılar sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder