MALZEMELER; bir bag ispanak,3-4 adet kurusogan (sogani bol cok guzel oluyor)yarim cay bardagindan az sivi yag,yarim kasik biber salcasi,cok az karabiber,tuz ve pul biber,2 adet yufka
YAPILISI; ispnakalari bol suda yikayin,suzulsun daha sonra ince ince dograyin,,sganlari ben makinada cekiyorum ,hem pratik hem de kucuk dogruyor.Dogranan soganlar da ispanaga eklensin,salcayi ,yagi ,karabiberi ,tuzu ve pul biberi de atip bir guzel harmanlayin.Malzemeler iyice birbirine girsin.
Bir kasenin icine 1 cay bardagi sivi yag ve yarim cay bardagi su hazirlayin, yufkanin etrafina bu sulu yag karisimindan firca ile surun,ortaya harci koyun ve kenarlarini kapatin ,kapattiginiz her kata da bu karisimdan surun.Orta isidaki ateste teflon tavada arkali onlu pisirin,yufkayi cevirince cevirdiginiz tarafa da sulecek bu karisimdan.Son derece nefis bir gozleme oluyor.Ispanaklar cigden oldugu icin pismez sanmayin,gayet guzel pisiyor .Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder