17 Mayıs 2014 Cumartesi

KAVRULMUS FINDIGIN YARARLARI



Kavrulmuş fındığın faydaları nelerdir?
Fındık içerisinde omega-3 asitleri bulunur, kalp sağlığını koruyan önemli yağ asitidir. Fındık içerisindeki lif bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı önler. Fındık kolesterolü düşürür. Hergün 15-20 adet yenilen fındık tokluk hissi veri ve daha az yemenize neden olur. Vücuda enerji, canlılık verir. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı hızlandırıp yağ yakmanıza yardımcı olur.
Kalp krizini tetikleyen nedenleri ortadan kaldırır ve kalp krizini önlemede rol oynar. Fındık içerisindeki yüksek kalsiyum kemikleri ve dişleri korur. Kemik erimesini önler. Çocukların ve gençlerin vücut gelişiminde yardımcı olur.
Hergün aşırıya kaçmadan düzenli fındık tüketebilirsiniz.
Doymamış yağların en sağlıklısı omega-3 yağını içeren fındık iyi bir antioksidandır. Vücudu hastalıklardan korur. Metabolizmayı hızlandırır ve güçlendirir. Kansız olan insanlar düzenli yediklerinde faydasını göreceklerdir.
Kavrulmuş Fındık içinde bol miktarda posa, kolesterol düşürücü bitkisel sterol, folik asit, magnezyum, bitkisel Omega-3 yağları bulunuyor. En sağlık ara öğün seçeneklerinden biri olacaktır. Yağlı tohumların en güzel, lezzetli ve sağlıklı olanlarından biridir fındık.
Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder