5 Mart 2014 Çarşamba

ADANA TAVASI

Bir cok yemek sitesinde ve yemek dergilerinde Adana tavasi diye yapilan yemegin Adana tavasiyla hic ilgisi yok.Adana da hangi ev de  yapilirsa yapilsin Adana tavasi boyle yapilir,yani Adana tavasi budur..Yapilanlar ya turlu oluyor ,yada tava.Ama adana tavasi olmadigi kesin..                                                                                                                                         MALZEMELER : 1kg kaburga (yada orta yagli koyun eti),1,5 kilo patlican,1 bas sarmisak,500 gr  olgun domates,200 yesil biber,1 kasik biber salcasi ve  1cay bardagi sivi yag                                                                                                                                                                    YAPILISI  :  Eti tencereye yerlestirin, salcasini yagini ekleyip karistirin.Diger taraftan patlicanlari alacali soyun ,kup kup dograyin suda bekletin,patlicanin acilgi gitsin.Daha sonra patlicanlari sudan suzdurerek alip tancereye etlerin uzerine koyun,domateslerin kabuklari soyulup eklenir.Sarmisaklar bolca soyulur eklenir,yesil biber dogranip eklenir.Boylece butun malzemeler konup tencereye bastirilir agzi kapanir kisik ateste pisirilir.Yemegin pisip pismedigi zeten gelen kokudan anlasilir.Adana tavasi budur,baska turlu asla yapilmaz.Afiyet olsun...         NOT  :Guveciniz varsa ,guvecette  yapin    .                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder