Bir cok yemek sitesinde ve yemek dergilerinde Adana tavasi diye yapilan yemegin Adana tavasiyla hic ilgisi yok.Adana da hangi ev de yapilirsa yapilsin Adana tavasi boyle yapilir,yani Adana tavasi budur..Yapilanlar ya turlu oluyor ,yada tava.Ama adana tavasi olmadigi kesin.. MALZEMELER : 1kg kaburga (yada orta yagli koyun eti),1,5 kilo patlican,1 bas sarmisak,500 gr olgun domates,200 yesil biber,1 kasik biber salcasi ve 1cay bardagi sivi yag YAPILISI : Eti tencereye yerlestirin, salcasini yagini ekleyip karistirin.Diger taraftan patlicanlari alacali soyun ,kup kup dograyin suda bekletin,patlicanin acilgi gitsin.Daha sonra patlicanlari sudan suzdurerek alip tancereye etlerin uzerine koyun,domateslerin kabuklari soyulup eklenir.Sarmisaklar bolca soyulur eklenir,yesil biber dogranip eklenir.Boylece butun malzemeler konup tencereye bastirilir agzi kapanir kisik ateste pisirilir.Yemegin pisip pismedigi zeten gelen kokudan anlasilir.Adana tavasi budur,baska turlu asla yapilmaz.Afiyet olsun... NOT :Guveciniz varsa ,guvecette yapin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder