5 Mart 2014 Çarşamba
TAVUKLU BOREK
MALZEMELR:1 adet tavuk gogsu,500 gr tel kadayifi,4 corba kasigi tereyagi,3 corba kasigi sivi yag,2 domates,3 yesil biber,300 gr mantar,1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri ,1 su bardagisut,1 su bardagi tavuk suyu,tuz ,karabiber YAPILISI:Kadayifi tereyag ile iyice harmanlayin.Yaglanmis firin tepsisine kadayifin yarisini yerlestirin.Diger taraftan sivi yagi tencereye dokun,ince kiyilmis tavuk gogsunu,kup kup dogranmis domatesi ,biberi,tuzu,karabiberi ekleyip kavurun.Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Mantar ve rendelenmis peynirin yarisini ilave edip karistirin. Tepsiye aldiginiz kadayifin uzerine yayin.Uzerini kalan kadayif ile kaplayin tekrar kalan peynir rendesini serpin.185 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirin.Firindan cikardiktan sonra 1 su bardagi sutu ve tavuk suyunu gezdirin.Dilimleyerek servis yapin.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder