5 Mart 2014 Çarşamba

TAVUKLU BOREK

MALZEMELR:1 adet tavuk gogsu,500 gr tel kadayifi,4 corba kasigi tereyagi,3 corba kasigi sivi yag,2 domates,3 yesil biber,300 gr mantar,1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri    ,1 su bardagisut,1 su bardagi tavuk suyu,tuz ,karabiber                                                                                                                                                 YAPILISI:Kadayifi tereyag ile iyice harmanlayin.Yaglanmis firin tepsisine kadayifin yarisini yerlestirin.Diger taraftan sivi yagi tencereye  dokun,ince kiyilmis tavuk gogsunu,kup kup dogranmis domatesi ,biberi,tuzu,karabiberi ekleyip kavurun.Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Mantar ve rendelenmis peynirin yarisini ilave edip karistirin. Tepsiye aldiginiz kadayifin uzerine yayin.Uzerini kalan kadayif ile kaplayin tekrar kalan peynir rendesini serpin.185 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirin.Firindan cikardiktan sonra 1 su bardagi sutu ve tavuk suyunu gezdirin.Dilimleyerek servis yapin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder