MALZEMER:1 lt. süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILISI : Unu kokusu gidene kadar kavurun. Ocaktan alıp, içine nişasta, şekeri ekleyin. Pekmezi ekleyip, karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın, Yumurtayı ekleyip, karıştırın. Ocağa tekrar alın, kaynayıp, muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırın. Ocağı kısıp, 3-4 dakika kaynatın. Ocağı kapatıp, tereyağı ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Kaselere paylaştırın. Üzerini dileğiniz gibi süsleyin.
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder