8 Mart 2014 Cumartesi

INCIK HASLAMA

MALZEMELER ;
  • 3-4 adet kuzu incik
  • 4  orta boy patates
  • 1-2  kirmizi biber
  • 4-5 adet orta boy kuru soğan 

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber

YAPILISI  ;
      Düdüklü tencereye tereyağını ve incikleri koyun.Kısık ateşte incikler kendi suyunu salıp çekene kadar altlı üstlü pişirin.Et suyunu çekerken hafif bir pembeleşme oluyor.Kendi suyuyla mühürledikten sonra üzerine sıcak su ilave edin.Yarısından biraz fazla su konulacak eti geçmesin.Düdüklüyü kapatıp 20 dakika incikleri pişirin. Piştikten sonra düdüklüyü açıp içine kabuğunu soyduğumuz patatesleri ve soğanları,doğranmış  biberleri ve tuzunu katıp düdüklüyü tekrar kapatıyoruz ve 10 dakika daha pişiriyoruz.Piştikten sonra baharatlarını ilave edip servis yapin. .Bu yemegin yaninda pilav mutlaka olmali.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder