6 Mart 2014 Perşembe

TEKSAS USULU MISIR YEMEGI


  • MALZEMELR  : 300 gr kusbasi et, yarim su bardagi et suyu,4 tane dolmalik biber ,4 domates.350 gr misir tanesi, 250 gr bezelye.2 havuc.1 cay kasigi  nisasta,tuz ,karabiber ,100 gr margarin                                                                                                                                              YAPILISI   :Eti yikayin ve suzulsun. Margarini eritin, et parcalarini bu yagda 10 dakika kadar kizartin.Uzerine et suyunu dokun.Tencerenin agzini kapatip 30 dakika pissin.Dolmalik  biberleri ve domatesi ince cubuk seklinde kesin,havucu da ayni sekilde kesin. B utun sebzeleri ete ilave edin baharatini ekleyin.Kisik ateste pisirin.Atesten inmeden once nisastayi uzerine dokun (nisastayi az bir suda eritin ) ve sicak sicak servis edin .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder