MALZEMELER : 250 gr. kırık kadayıf
yarım su bardağı tereyağı veya margarin
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık içi
MUHALLEBISI :
1 kg. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kutu krema yada 1 poşet kremşanti
1. Kadayıf eritilmiş tereyağda rengi koyulaşana kadar kavrun. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrun Kadayıfın yarısı dikdörtgen borcamın altına serin
2. Bir tencerede krema veya kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak pişirin ve mikserde 15-20 dk. çırpın. Ilıdığında krema veya kremşanti ilave edilip tekrar çırpın ve soğumaya bırakın
3. Muhallebi soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökün. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder