28 Mart 2014 Cuma

BALPARMAK TATLISI


  • MALZEMELER :
  • 125 gr oda ısısında  tereyağı
  • 1  fincan sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı  pudra şekeri
  • 2 yumurta birinin sarısı kullanılmayacak
  • 1 çay kaşığı kesinlikle karbonat
  • Aldığı akdar un
Şerbeti icin :
  • 3 buçuk bardak şeker
  • 4 bardak su
  • birkaç damla limon suu
Kaynatıp hafif kıvamlı ve ılık bir şerbet olmalı
4-5 yemek kaşığı irmik bal parmakları bulamak için
Balparmak Tatlısının Hazırlanışı :
  1. Bir kabın içine pudra şekeri,yağları ve yumurtaları çirpin
  2. Çırpılan malzemelere tuzu ve karbonatı ilave edip karıştırın ve yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurun.
  3. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak,elinizle hamuru ezdiğinizde kıyır kıyır olmalı
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verin ve sonra irmiğe bulayıp tepsiye yerleştirin
  5. Önceden 185 derece ısıtlmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti kepçe ile üzerine dökün
  7. Arada tatlıları şerbetin içinde şerbetini daha iyi çekmesi için ters yüz edin.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder