- MALZEMELER :
- 125 gr oda ısısında tereyağı
- 1 fincan sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yumurta birinin sarısı kullanılmayacak
- 1 çay kaşığı kesinlikle karbonat
- Aldığı akdar un
Şerbeti icin :
- 3 buçuk bardak şeker
- 4 bardak su
- birkaç damla limon suu
Kaynatıp hafif kıvamlı ve ılık bir şerbet olmalı
4-5 yemek kaşığı irmik bal parmakları bulamak için
4-5 yemek kaşığı irmik bal parmakları bulamak için
Balparmak Tatlısının Hazırlanışı :
- Bir kabın içine pudra şekeri,yağları ve yumurtaları çirpin
- Çırpılan malzemelere tuzu ve karbonatı ilave edip karıştırın ve yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurun.
- Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak,elinizle hamuru ezdiğinizde kıyır kıyır olmalı
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verin ve sonra irmiğe bulayıp tepsiye yerleştirin
- Önceden 185 derece ısıtlmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti kepçe ile üzerine dökün
- Arada tatlıları şerbetin içinde şerbetini daha iyi çekmesi için ters yüz edin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder