9 Mart 2014 Pazar

ELMALI PASTA

HAMUR İÇİN MALZEMELER :

1) 250 gr margarin
2) 3 yemek kaşığı nişasta
3) 2 yumurta
4) 1 paket kabartma tozu
7) 1 çay bardağı yoğurt
8) 1 çay bardağı sıvıyağ 
9) Alabildiğince un

IC HARCI :

1) 6-7  elma
2) 1 Su bardağı toz şeker
3) 1 Tatlı kaşığı tarçın
4)  üzüm ve ceviz


YAPILIŞI

1) Tereyağını eritip hafif ılıttıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yapin..
2) Hamurun yarısını yağladığınız tepsiye yayın.
3) Elmaları rendeleyip şekeri ekleyin ve ocağa alıp suyunu salıp çekene kadar kaynatın. Piştikten sonra içine tarçın,  üzümü ve cevizi ekleyin .
4) Bu karışımı hamurun üzerine yayın.
5) Geri kalan hamuru buzluğa kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Buzluktan çıkardığınız donan hamuru elmalı rendenin üzerine rendeleyin. 185 derecede pişirin. Çıkınca biraz bekledikten sonra pudra şekeri serpin. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder