8 Mart 2014 Cumartesi

TEPSIDE ISPANAKLI BOREK

MALZEMELER :

  • 4 adet hazır yufka
  • 4 yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt       1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerine çörek otu
  İç harcı için
  • 1 kg ıspanak
  • 3  kuru soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • Karabiber
   YAPILISI  :
  • Önce  böreğin iç harcını hazırlayin.
  • Ispanaklar yıkanip  süzulsun. Yapraklarını saplarından ayırin. Yaprak kısmını İnce ince doğrayin.
  • Soğanı rendeleyin ,yağsız teflon tavada  yumuşayana kadar karıştirin
  • Ispanağı da ekleyip karıştırin ,suyunu çeksin.
  • Karabiber, kimyon ve tuz ilave edin.
  • Ateşi kapatıp rendelenmiş peyniri ilave edin.
  • Böreğin sosunu hazırlayin.
  • Yumurtayı kırıp mikserle veya el çırpıcı ile çırpin
  • Yoğurt, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu da ilave edin.
  • Yufkanin  birisini fırın tepsisine serin. Üzerine sos dökun
  • Bir yufkayı parçalayin ve üzerine eşit dağıtin
  • Harcın yarısını dökun
  • Üzerine bir yufka daha parçalayin. Kalan harcı da dokun.
  • Harcın üzerine son yufkayı kapatin.
  • Üzerine sosun tamamını dökun..
  • Çörek otu serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında 185  derecede uzeri  
    kızarana kadar pisirin.
  • Soğuduktan sonra mutfak makası ile dilimleyin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder