MALZEMELER :
- 4 adet hazır yufka
- 4 yumurta
- 5 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Üzerine çörek otu
İç harcı için
- 1 kg ıspanak
- 3 kuru soğan
- 100 gr beyaz peynir
- Karabiber
YAPILISI :
- Önce böreğin iç harcını hazırlayin.
- Ispanaklar yıkanip süzulsun. Yapraklarını saplarından ayırin. Yaprak kısmını İnce ince doğrayin.
- Soğanı rendeleyin ,yağsız teflon tavada yumuşayana kadar karıştirin
- Ispanağı da ekleyip karıştırin ,suyunu çeksin.
- Karabiber, kimyon ve tuz ilave edin.
- Ateşi kapatıp rendelenmiş peyniri ilave edin.
- Böreğin sosunu hazırlayin.
- Yumurtayı kırıp mikserle veya el çırpıcı ile çırpin
- Yoğurt, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu da ilave edin.
- Yufkanin birisini fırın tepsisine serin. Üzerine sos dökun
- Bir yufkayı parçalayin ve üzerine eşit dağıtin
- Harcın yarısını dökun
- Üzerine bir yufka daha parçalayin. Kalan harcı da dokun.
- Harcın üzerine son yufkayı kapatin.
- Üzerine sosun tamamını dökun..
- Çörek otu serpin
- Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede uzeri kızarana kadar pisirin.
- Soğuduktan sonra mutfak makası ile dilimleyin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder