2 Mart 2014 Pazar

Adana usulu icli kofte


Malzemeler: 500 gr yagsiz kiyma,500 gr kuru sogan ,1 paket margarin,750 ince koftelik bulgur,200 gr irmik,300 gr un,biber salcasi ve karabiber  .                         Yapilisi;  once ici hazirlanir,kiyma ve ince ince dogranmis sogan tencereye konur ve suyu cektirilir,sonra yagini ve salcasini ilave edin kavurun baharatini atip donmasini bekleyin bu harcin donmasi lazim.                                                                                                 Dis harcinin yapilisi: bulgur  ilik su ile islanir sismesi icin bekletilir,sisen bulgura salca,un irmik ileve edilir bir guzel yogurulur,Kivama gelen hamurdan portakal kivaminda alinir ve yuvarlayarak acilir,icine kiymali harctan konur agzi kapatilir.Bunu yapmak biraz pratik ister ,cok zor degil yaparak gelistirebilirsiniz.kofteler bir tepsiye dizilir,bir tencereye yeterince su konur kaynatilir.Kaynayan suya koftebirakilir 8- 9 dakika kaynatilir kofte suyun yuzune cikinca pismis demektir,kevgirle alinir ve servis tabagina konur.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder