3 Mart 2014 Pazartesi

ADANA USULU KISIR


MALZEMELER;

3 su bardağı ince bulgur,yarim cay bardagi nar eksisi
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2çay kaşığı pulbiber
2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Salata yaprak                                                                                                                                                                           .YAPILISI;
Bulguru ayıklayın , 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatın, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyagini ilave edin,karistirip servis tabagina alin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder