8 Mart 2014 Cumartesi

ADANA USULU EVDE LAHMACUN

Evde kendiniz de lahmacun yapabilirsiniz.Hic korkmayin deneyin,cok kolay,yeter ki yapmaya cesaret edin.Hadi bakalim kolay gelsin.                                                                     IC HARCI ICIN MALZEMELER  :  500 gr yagsiz kiyma,1 paket margarin veya 1 bardak sivi yag.5 adet domates.5-6 dis sarmisak ,300 gr kuru sogan,yesil biber,maydanoz,tuz ,karabiber,2 kasik biber salcasi ,aci toz biber                                                                                                      HAMUR ICIN MALZEME  : 1 kilo un,1 paket maya,un ,su  ,tuz                                                 YAPILISI  :once hamuru hazirlayin.mayalansin.Una mayayi ,tuzu ekleyin orta kivamda bir hamur olsun ve beklesin.Diger tarafta kiymanin icine ince ince dogranmis sogani,domatesi ,yesil biberi,sarmisagi ekleyin,tuzunu karabiberini,yagini ve salcasini ilave edin,Guzel bir sekilde tum malzemeler birbirine karissin.                             Daha sonra hamurdan limon buyuklugunde parcalar alin ve yuvarlak sekilde acin.bu hamuru tavaya yerlestirin uzerine harctan koyun,yayarak ve agzini kapatin .Kisik ateste alti ustu pisene kadar pisirin.Sonrasi sahane bir lezzet..   :)

2 yorum:

  1. lahmacun seviyorum ama kendim evde pişirebilirmiyim cesaretim yokkk))))

    YanıtlaSil
  2. Hic korkmayin,yapinca goreceksiniz ne kadar kolay oldugunu..

    YanıtlaSil