Yogurdunuzu kendiniz yapin ,marketlerden alinan yogurtlar cok farkli oldugunu goreceksiniz.Hem lezzet acisindan ,hem de saglik acisindan.Yogurt yemek saglik acisindan cok onemli ,bol bol yemeli cocuklarimiza yedirmeliyiz.Eger hazir yogurt aliyorsaniz bir de evde yapmayi deneyin,goreceksiniz ne kadar fark var arada.. YAPILISI:1 kilo sutu kaynatin ,sut ilimaya yakin (yani 38 dereceyi bulacak sut) 1 kasik yogurdu icine karistirarak koyun,Kapagini kapatin ,uzerine sicak tutmasi icin battaniye terzi bir sey ortun.Yazin 3,5 saat sonra acin,kisin da bu 5-6 saat surebilir.Yani yogurdun mayalanmsi sicak bir ortam da olacak.Tabi bilenler bilir ama ilk defa yapmak isteyenler icin yaziyorum.Hic yapmamis da yapmak isteyenler korkmasin yapsin ,denemeye deger..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder