15 Mart 2014 Cumartesi

SARMISAKLI PATLICAN

Bu tarimi mutalaka uygulamanizi isterim.Hafta sonunda yemeklerin yanina yapilacak basit bir tarif,ama bir okadar da lezzetli.                                                                               MALZEMELER  :  1 kilo patlican,1 bas sarmisak , 1 demet maydanoz,tuz ,karabiber,sivi yag                                                                                                                               YAPILISI  :   Patlicanlari alacali soyun ,iki ser parmak kalinliginda kesi ve yaga bulayin.Daha sonra patlicanlari izgarada veye tost makinasinda arkali onlu kozleyin yani pissin.Diger taraftan sarmisaklari ince ince kiyin,maydanozu da ince ince kiyin.Pisen patlicanlari servis tabagina alin ve uzerine karabiberini sarmisagini ,en son olarak da maydanozu serpin.Tadina doyulmaz bir lezzet cikiyor ortaya. Afiyet olsun.

2 yorum: