18 Mart 2014 Salı

SALAMURA YAPRAK SARMASI

Kislik salamura yaprak sarmasi herkesin severek yedigi bir yemektir,yapmasi biraz zahmetlidir ama muhtesem bir lezzettir.Bu yil pek yapmadim yaprak sarmasini,cunku kontrolden cikiyorum ve cok yiyorum.                                                         MALZEMELR : pisirmek istediginiz olcude kislik yapragi suda islayin,tuzunun gitmesi icin.ama olcu verecek olursak 350 gr salamura yaprak,250 gr az yagli kiyma,200 gr pirinc,1 adet domates,maydanoz,karabiber,sarmisak,kuru nane,3 adet kuru sogan,sivi yag 1 cayy bardagi,2 kasik biber salcasi                                                                     YAPILISI  : soganlar ince ince kiyilir,sarmisak ince ince dogranir,domates,maydanoz dogranir salca ile birlikte iyice karistirilir.Et ilave edilir,yagi karabiberi,nanesi ilave edilir,butun malzemeler bibirine iyice yedirilir.Daha sonra yapraklar tek tek ince bir sekilde sarilir,tencereye dizilir.Uzerine agirlik olsun diye tabak konur.Yeterince su ilave edilir,sarmalari bir parmak gececek kadar konur.Ocaga alinan yemek ,kaynadiktan sonra kisik ateste piser.Uzeri icin sos yapilir,dovulmus sarmisagii salcali yagda kavurun,icine limon ve kuru nane atin .Bu sosu sarmalarin uzerinde gezdirin mis gibi kokular yayilacaktir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder