6 Mart 2014 Perşembe
ISVICRE USULU ISPANAK
MALZEMELER : 1 kilo ispanak, 3 tane tost ekmegi, 5 corba kasigi sut. 150 gr mantar, 1 tane pirasa,bir kac dal maydanoz,2 dis sarmisak,tuz ,karabiber ,3 yumurta 20 gr tereyag, 4 corba kasigi sivi yag,30 gr galate unu ,200 gr kasar peyniri YAPILISI : Ekmekleri bir tepsiye koyun ,uzerine sutu dokun.ispanagi haslayin ve suzun ,sonra ince ince kiyin. Mmantarii 5 dakika haslayin ve dograyin. Pirasayi ince ince kiyin,sarmisagi dograyin.Butun malzemelri karistirin.peyniri,karabiberi ekleyin,yumurtalari uzerine kirin,yumusamis ekmegi de ilave edin.Guzel bir karisim cikiyor ortaya,yagini tuzunu ilave edin buu karisimi firina dayanikli bir kaba dokun uzerine galate ununu serpin 185 dereceli firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin .Cok degisik bir lezzet,yapin pisman olmazsiniz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder