5 Mart 2014 Çarşamba

ADANA USULU KURU PATLICAN DOLMASI

Adana'lilar dolmayi,sarmayi cok severler.Bu yuzden yaz kis surekli dolma ,sarma yapilir.Adana dolmasinin en onemli ozelligi salcasinin bol ,baharatinin yerinde olmasi.Gelelim malzemelere.                                                                                                           MALZEMELER:20 tane kuru patlican,200 gr yarim yagli kiyma,5 dis sarmisak,2 kuru sogan,1 tatli kasigi sumak,karabiber,kirmizi biber,2 kasik  biber salcasi,kuru nane ,1 su bardagi pirinc                                                                                                                                       YAPILISI: patlicanlar kaynar suda bir kac dakika kaynatilir ve suzulur.Yikanan pirincin icine tum malzemeler konur ve karistirilir.Yapilan bu malzeme ile patlicanlar tek tek  doldurulurve tencereye dizilir.Uzerine su gelmemesi icin bir tabak konur ve suyu ilave edilir.Kisik ateste pisirilir.Adana da dolmalar sossuz yapilmaz.Sos icin ezilmis sarmisak yagda kavrulur,salca limon suyu ,nane eklenir dolmanin uzerine dokulur..Misss gibi de kokar.Afiyet olsun ..                                                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder