8 Mart 2014 Cumartesi

PATLICAN FIRINDA

Farkli bir patlican yemegi tarifii vermekistiyorum .Bunu ben surekli yaparim, cok da sevilir.                                                                                                                                                             MALZEMELER  :400 gr kiyma ,4-5 kuru sogan,4-5 patates.5-6 domates,tuz karabiber,yarim cay bardagi sivi yag,1 kasik salca,4  yesil biber                                                        YAPILISI :Kiymayi kofte harci gibi hazirlayin.Patlicanlari  alacali olarak soyun ve ikiser parmak kalinliginda kesin  Kesilen patlicanlarin arasina kucuk kofteler koyun.Yani bir patlican  kofte olacak ,bunlari tepsiye dizin.  Arada patates ve kofte olarak malzemeleri bitirin.Daha sonra kasede  yagini salcasini hazirlayin yarim bardak da su ilave edin.    Bu harci tepsiye patlicanlarin uzerine dokun. 185 dereceli firinda pissin.Afiyet olsun.
                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder