8 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAKLI GUL BOREGI


Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1/2 kg yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanak
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ben mısır özü kullandım)
  • tuz
  • üzerine 1 adet yumurta sarısı
  • çörek otu – susam
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayin. Tavaya iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanları soteliyin. Soğanlar pembeleşince ince kıyılmış ıspanakları ilave edip beraber sotelemeye devam edin. Suyunu salıp iyice çekene kadar soteleme işlemini sürdürün. Tuzunu ilave edip ocaktan alın. Bir müddet soğuttuktan sonra hazırladığımız harca lor peynirini ilave edip karıştırın.
Bir kasede kalan sıvıyağa bir çay bardağı su ilave edip hazırlıyin.
Yufkaların herbirini ortadan ikiye kesip sonra tekrar ortadan ikiye keserek 4 eşit üçgen elde ediyoruz. Toplamda 12 adet üçgen yufkamız oluyor.
Yufkaların üzerine bir fırça yardımı ile hazırlanan su-yağ karışımından sürüyorun ve geniş kısmına harcımızdan koyarak sarın. Böylelikle ince bir rulo elde etmiş oluyorsunuz. Sonra bu ruloyu bir ucundan içe doğru kıvırarak sarıyoruz ve ucunu yine yağlı-su karışımına batırırarak yapıştırin. Tüm yufkalar için aynı işlemi gerçekleştirin.
Tepsiyi margarinle yağlayin.
Önceden ısınmış 185 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder