ADANA USULU SARMISAKLI KOFTE
- MALZEMELER ; 2. Su bardağı köftelik bulgur
- 1. Su bardağı irmik
- 1 Çay bardağı un
- 1. Yumurta
- 2 Kaşık salça
- kimyon, tuz
- SOSU;
- 5 tane olgun domates
- 7-8 Diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- sıvı yağ karabiber, tuz , maydanoz YAPILISI ;
- Yapılışı; Bulguru irmiği buyuk bir kap içerisine al ve içine tuz kimyon ilave edip bir miktar sıcak su ile ıslatın.. Bulgur ve irmik yumuşadıktan sonra salçayı ve unu ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştirin yoğurun ve yumurtayı ekleyin malzeme toparlanana kadar yoğurun.. Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve yuvarladığınız hamurun ortasına parmağınızla hafif bastırarak şekil verin ..butun hamuru aynı sekilde yapin.Yuvarlama işlemi bitince bir tencerede iyice kaynayan suya tuz ve limon ekleyin köfteleri içerinine atın haşlayın .. Haşlanan köfteleri bir süzgeçle iyice süzün bir kenara koyun. Diğer taraftan tencereye sıvı yağı katıp içerisine salçayı ilave edin bir iki çevirin.. kabuklarını soyup rendelediğiniz domates ve ince kıydığınız sarımsaklarıda ekleyerek pişirin tuzunu ,karabiberini katıp köfteleri ekleyip sosla karıştırın .. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozlari uzerine serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder