15 Mart 2014 Cumartesi

LEZZETLI POACA

Bu poaca ,cok lezzetli oluyor,mutlaka denemelisiniz.Ayrica bayatlamiyor,yapin agzi kapali bir cam kavanoza koyun.
MALZEMELER  : 
  • 1 su bardağı sut
  • 1 su bardağı sivi yag
  • 1 şişe sade soda
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İC  MALZEMESI ICIN :
  • Peynir
  • Maydanoz
YAPILISI  : Soda hamur yapilan kaba alınır. İçine mayayi elinizle ezerek sodaya karıştırin. Üstüne şeker ve tuz ilave edilin, tekrar karıştırın.. Sonra yağ, süt ve su eklenir. Yavaş yavaş un da eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur mayalanıncaya kadar bekletilir. hamur ne kadar güzel mayalanırsa o kadar güzel oluyor. Fırın tepsisi yağlanır . Hamuru daha kolay koparıp şekil vermek için eller yağlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine peynir konup kapatılır. tepsiye dizilir. Üzerine ise yoğurda biraz sıva yağ eklenip sürülür.  İsterseniz çörek otu da atabilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu poğaça kapalı bir kapta saklandığı zaman 3 gün kadar taze kalıyor. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder