8 Mart 2014 Cumartesi

ADANA USULU MUMBAR


  • MALZEMELER :
  • - 500 gr Pirinç
  • - 200 gr Kıyma
  • - 1 Adet Orta Boy Soğan
  • - 1 Adet Maydanoz
  • - 1 Yemek Kaşığı Pul biber
  • - 4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı)
  • - Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • - 2 Yemek Kaşığı Tuz
  • - 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • - 2 Adet Domates
  • - 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • - 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

  • Yapılışı :
  • - Mumbarlar bıçak dik tutularak, kazınarak temizlenir. Tersleri çevrilerek aynı işlem terslerine de uygulanır. Daha sonra tuzla iyice ovularak yıkanır. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde tuzlu suda 2 saat dinlendirilir. Böylece mumbarların patlamaması sağlanır.
  • - Pirinç, kıyma, salçalar, karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz,  domates karıştırarak 10 dk. yoğrulur.
  • - Bu harç bir huni veya dolma oyacağı yardımı ile mumbarlara doldurulur.
  • - İsteğe göre mumbarların ucunda boşluk bırakılarak kendi içinde düğüm atılabilir. Bu şekilde mumbarların patlaması, içindeki harcın dağılması önlenir.
  • - Doldurulan mumbarlar tencereye dizilir. Tuzlu kaynamış su ilave edilerek 40 dk. Kısık ateşte pişirilir.

6 yorum: