8 Mart 2014 Cumartesi

KILIS TAVASI


  • MALZEMELER  :    Yarım kilo kıyma
  • 2 adet kırmızı biber          
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz
  • 2 adet domates
  • 4 adet patlıcan 4 adet yeşil biber    YAPILISI    :


                                                                          
Soğan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ince ince kıyılır. Yoğrulabilecek uygun bir kaba aktarılır ve üzerine kıyma, tuz, karabiber ilave edilir. Bu karışım iyice yoğrulur. Patlıcanlar ince dilimlenir, tuzlu su da bekletilir ve suyu sıkılarak fırın tepsisinin tabanına dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma elle yayılır. Etin üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derecede 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder